Cases og Referencer

Foto+2.jpeg

Wind Power

Som proces ingeniør hos Siemens Wind Power arbejdede jeg med leverandører fra hele verden. Jeg arbejdede også på tværs af hele organisationen.

I Supplier Quality udførte jeg QMS audits, process audits, produkt og leverandør kvalificering og ikke mindst leverandør udvikling samt træning og uddannelse af mine kollegaer.
Ingeniør afdelingen fik min hjælp til design review og produkt optimering. Meldinger fra leverandører omkring design problemer, kom ofte forbi mit bord.

Jeg arbejdede med fortolkning og implementering af de mange svejsestandarder, så det i indkøbsspecifikationerne både blev omsat til noget der kunne udføres, samtidig med at produktets kvalitet blev sikret.

Jeg blev involveret i garantisager, både i forhold til reparation og udbedring, men også i forhold til udredning af sagens omfang.

Som freelance ingeniør fortsatte jeg arbejdet med kvalificering af leverandører til Wind Power

Offshore

Som freelance ingeniør har jeg været tilknyttet et offshore projekt, hvor der skulle bygges en VOC på et skib.

Jeg har også været tilknyttet et offshore projekt, hvor der skulle bygges jackets til et Offshore Wind projekt.

Begge projekter skulle møde høje kvalitets krav og var underlagt massiv dokumentations krav.

Jeg var tilknyttet som kundens svejseingeniør og tilsynsførende.

Jackets til Offshore Wind er ikke et let produkt at fremstille. Det kræver viden og erfarne svejsere og værksteder.

De høje offshore krav er for alle nye leverandørerne svære at imødekomme og kan virke lammende. Det var derfor nødvendigt med leverandør udvikling og uddannelse, som blev planlagt og gennemført på site, med udgangspunkt i observationer på siten.

Gennemgang af fabrikations dokumentation og sikring af leverandørenes forståelse for kravene før produktions start, var også en vigtig del af opgaven

Produkt kvalifikation

Som freelance ingeniør har jeg gennemført leverandør kvalifikationer og produkt kvalificering - FAI, PPAP, APQP
Et af de produkter jeg har arbejdet med er transformer tanke. Jeg har været i Tyrkiet og Tyskland, hvor jeg har arbejdet med leverandører, der fremstiller transformer tanke.

Tankene skal leve op til fine tolerancer, taget i betragtning at det er en svejst konstruktion. Renhed og overfladebehandling er essentiel.

Transformerne bliver bygget under absolut rene og kontrollerede forhold. Stål grit fra blæsning eller spåner fra bearbejdning kan ødelægge transformeren.

En transformer kortslutning kan medføre en eksplosion og utætheder lækage, begge dele er meget problematiske både på vind og solar projekter.

Tankene skal leveres efter “just in time” princippet og derfor et et godt og sikkert produktions set-up rigtig vigtigt.

Det var min opgave at sikre både set-up og kvalitet. Det bliver altid bedst i samarbejde med leverandøren, da kundens succes er sikret, hvis leverandørens kan producere problemløst og ensartet

 

Har du en opgave,
som du vil have min hjælp til?

Så send en mail til linda@sliphaber-weld.com
eller ring +45 2264 5977